Thomas Heatherwich, Google headquarters, London, London Google, office building, Allford Hall Monaghan Morris(AHMM), Kings Cross, headquarters, green architecture

It looks like Google decided to change designers for its London headquarters after the company’s CEO Larry Page felt that the original proposal by Allford Hall Monaghan Morris (AHMM) was too conventional. According to Simon Allford, partner in AHMM, the firm is still involved with the project, but he hasn’t commented on whether they will be collaborating with Heatherwick on the project. “We are busy with Google at [King’s Cross] and beyond in Berlin and indeed are looking at projects elsewhere,” Allford told Dezeen. The initial proposal received approval in 2013 and Google decided they wanted something more ambitious.

Related: Google Selects AECOM’s Davis Langton to Help Deliver New London Headquarters

The original building, located immediately to the north of the new concourse at King’s Cross station, was supposed to range in height from 7 to 11 stories, and incorporate sustainable design concepts and flexible working environment for Google employees. The headquarters would sit above retail units providing a diverse range of shops, cafes and restaurants.

+ Allford Hall Monaghan Morris(AHMM)

+ Heatherwick Studio

Via Dezeen