Google, Zurich, Zooglers, Adaptive Reuse, renovation, daylight, glass-partitioning, eco design, sustainable design, green design, collaborative space, green space, daylighting

The local brewery has been transformed into a mixed-use development complete with office, residential, and retail space as well as a spa hotel. The Google offices take up a large portion of said space, reflecting the company’s rapid expansion. But nobody wants a cramped work environment with no personality so Google handed over the reigns to the Camenzind Evolution team, who were tasked with something completely original for the Zooglers.

Despite the fact that Google is one of the best-funded companies on the planet, both time and budget were constrained, so the designers had to be creative. They incorporated small and heterogeneous pods for smaller office space, thereby maximizing efficiency, and created open plans for larger collaborative areas. Also, by using glass to demarcate boundaries – and allowing plenty of daylight to pulse through this lively environment – Camenzind gave energy consumption the chop. And finally, because everybody needs to breathe, a healthy dose of greenery has been scattered throughout.

+ Camenzind Evolution

Via Architizer