Lori Zimmer

Google's Sweet Amsterdam Office is Topped With Stroopwafel-Shaped Ceiling Panels

by , 03/26/14
filed under: Architecture, gallery

green design, eco design, sustainable design, Google Amsterdam, Google Headquarters, D/DOCK, flexible work space, innovative work space, Dutch Design

Like Google’s offices in Mountain View, New York, London, Pittsburgh and Dublin, the company’s Amsterdam headquarters features a fun and engaging design. Bold colors, textured materials and vibrant patterns run throughout the office, in addition to kitschy gadgets and décor. The space was originally a garage, and the beautiful exposed brick walls in the office are dressed up with bright splotches of graffiti-style art in a throwback to the building’s former use.

Related: Google Unveils Plans for $1 Billion Eco-Friendly HQ Built Of Wood, Steel And Glass in London

Foosball tables, oversized loungers, and comfy meeting spaces can be found throughout the office. Sliding patterned doors convert private spaces to more open-air meeting areas, while floor-to-ceiling windows create a fresh and light-filled work environment. A small camper, complete with a patch of astro-turf, a lawn chair and a grill, provides a place of on-site respite for lucky employees.

Related: Google May Open its First Flagship Store in New York

To complete the look, and to pay tribute to the office’s location, D/DOCK borrowed design inspiration from a traditional Dutch delicacy – the stroopwafel. Rounded waffle-shaped ceiling panels hang in the cafeteria and gaming areas, making Amsterdam Google employees feel right at home.

+ D/DOCK

Via Fast Company

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home