MU architects, open tread stairs, Malbaie VIII Residence La Grange, Malbaie VIII, St. Lawrence River, white cedar, dark gray metal, metal cladding, timber home, Charlevoix, outdoor terrace, barn-inspired architecture, cathedral ceiling, natural light,

Located atop a ridge, the Malbaie VIII Residence La Grange is split into three light-filled floors. The cozy interior is wrapped from floor to ceiling in white cedar planks that’s paired with minimalist and dark gray furnishings that match the exterior’s dark metal cladding. The most impressive space in the house is located on the top floor, where the open-plan common area, kitchen, and dining boasts spectacular outdoor views beneath an impressive cathedral ceiling. The third floor also connects to an outdoor terrace. Natural light pours through the windows and is amplified by the reflective flooring.

Related: Solar-Powered Bragg Hill Barn-Inspired Home Was Built to Last Several Generations in Rural Pennsylvania

Since the common areas are located on the top floor, MU architects placed the private rooms on the two floors below. The playrooms and children bedrooms are located in the basement, where concrete walls and gray carpet tiles break up the monotony of the otherwise all-wood appearance. Four large bedrooms and bathrooms are located on the ground floor. A handsome white cedar open-tread staircase with a steel handrail connects all three floors.

+ MU Architecture

Via Contemporist

Images via MU Architecture