Arend Groenewegen, thatched roof, eco-friendly office, flemish barn, Architecture, Daylighting, Green Materials, Green renovation, green Interiors, dutch design, the netherlands

Arend Groenewegen retained the character of this old barn-turned-office by carefully restoring its gepotdekselde façade and large thatched roof. The 920-square-foot building’s historic pine wood walls were preserved with traditional black tar and cleverly turned into a brise soleil that filters natural light.

The façade’s interior was glazed, adding a modern touch to the barn’s original style. The office’s open-plan interiors are airy, light, and multifunctional. The large supporting posts are original — but Arend Groenewegen added new brick footings and a wooden cube equipped with toilets, a pantry and a cloakroom. This addition provides practical organization within the beautiful bare space.

+ Arend Groenewegen

Via Archilovers

Photos by Arend Groenewegen