Plan Bureau, Valley House, Valley House by Planning Bureau, Planning Bureau, cabin, Dolomites, Dolomite Mountains, timber cabin, asymmetric home,

The 117-square-meter Valley House is top-heavy, with two diamond-shaped volumes stacked atop a triangular base. The entrance is elevated off the ground and accessible via a short flight of stairs. A small outdoor terrace flanks the entryway.

Plan Bureau, Valley House, Valley House by Planning Bureau, Planning Bureau, cabin, Dolomites, Dolomite Mountains, timber cabin, asymmetric home,

Related: World’s First Quiet Treehouse Provides Safe Haven in a Noisy Environment

The wood-clad interior is split into two main levels, with the communal areas on the ground floor and the private bedrooms on the upper level. To mitigate the small floor area, the ground level was designed with an open-plan layout and access to natural light to create the illusion of spaciousness. The dining room and lounge area are located on a split-level below the kitchen. The upper floor comprises two bedrooms and a shared bathroom.

+ Plan Bureau