Dijeau Poage Construction, San Francisco renovated house, green renovation, remodeled homes, San Francisco architecture, natural light, black walnut

The existing structure required significant renovation work – including footing replacement, the lowering of the basement floor level, and the introduction of new types of windows that would provide an optimal amount of natural light. Architects at Dijeau Poage introduced a beautiful floating wood-and-glass staircase and added a total of 2,090 square feet of new living space.

Related: Clunky Old School Bus Converted into a Sweet Earthy Home With a Wood-fired Stove

A black walnut tree was removed from the backyard prior to the remodeling, and its wood was salvaged to clad the interior. The home’s generous amount of glass creates a welcoming environment that blends the colorful open-plan ground floor with the small courtyard. The place retains its original charm but adds a level of sophistication that comes with a contemporary design approach.

+ Dijeau Poage Construction

Via Freshhome