Gallery: Jean Nouvel’s Shipping Container Restaurant Sprouts on Seguin ...

 
Set in the middle of a seasonal garden, the 1,000 square foot restaurant also contains an agricultural greenhouse that produces a combination fresh vegetables and exotic plants unknown to the Ile-de-France region.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



4 Comments

  1. lennyesq December 21, 2011 at 12:44 pm

    Sorry…my old eyes aren’t as good as they used to be; i.e., the ramp form the other side does not lead directly to the second floor; but to a staircase. Let’s hope there is an elevator.

    Access for the disabled does, indeed, seem to be an issue.

  2. lennyesq December 21, 2011 at 12:38 pm

    The “scaffolding” is the frame for the transparent greenhouse roof and walls. Parts of the roof open to allow ventilation in warmer months. The greenhouse is to provide “home-grown” and exotic items for the restaurant.

    The second floor is actually at the entry level for the main entrance.

  3. artcenterjo November 15, 2011 at 10:06 am

    in complete agreement with de_noget:”Is there a useful purpose to the scaffolding, or is it simply for decoration? It seems superfluous to me.”– it is probably the designer thinking to further on the pompidou center’s extra-shell idea “not with great results”. leave it to a parisian to add this kind of detail that defies the idea of “thinking outside the box”.

  4. de_nogent October 19, 2011 at 9:27 pm

    Is there a useful purpose to the scaffolding, or is it simply for decoration? It seems superfluous to me. Seems like a bad idea to put a restaurant on the second story; there is an elevator for the elderly and handicapped, right? Sorry to be critical, but I would have done some things differently.

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home