Gallery: Jean Nouvel’s Shipping Container Restaurant Sprouts on Seguin ...

 
Slated to be finished by 2013, Nouvel's plan for Seguin Island is quickly becoming one of the most highly anticipated projects in Paris.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



4 Comments

  1. lennyesq December 21, 2011 at 12:44 pm

    Sorry…my old eyes aren’t as good as they used to be; i.e., the ramp form the other side does not lead directly to the second floor; but to a staircase. Let’s hope there is an elevator.

    Access for the disabled does, indeed, seem to be an issue.

  2. lennyesq December 21, 2011 at 12:38 pm

    The “scaffolding” is the frame for the transparent greenhouse roof and walls. Parts of the roof open to allow ventilation in warmer months. The greenhouse is to provide “home-grown” and exotic items for the restaurant.

    The second floor is actually at the entry level for the main entrance.

  3. artcenterjo November 15, 2011 at 10:06 am

    in complete agreement with de_noget:”Is there a useful purpose to the scaffolding, or is it simply for decoration? It seems superfluous to me.”– it is probably the designer thinking to further on the pompidou center’s extra-shell idea “not with great results”. leave it to a parisian to add this kind of detail that defies the idea of “thinking outside the box”.

  4. de_nogent October 19, 2011 at 9:27 pm

    Is there a useful purpose to the scaffolding, or is it simply for decoration? It seems superfluous to me. Seems like a bad idea to put a restaurant on the second story; there is an elevator for the elderly and handicapped, right? Sorry to be critical, but I would have done some things differently.

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home