green roof, concrete, outbuilding, La Vall d'en Bas farm, Arnau Vergés, farm, Catalonia, black metal bridge, farmhouse,

The multipurpose outbuilding serves as a warehouse and workshop with space for changing rooms, a new biomass boiler, and farm machinery. Located between the farmhouse and farmland, the green-roofed building is in the “transition strip” between architecture and landscape, and takes on qualities of both. “By analysing the structures that are to be found around the country house, some still standing and others already blurred, we laid out an intervention in the farmland based on demolishing, strengthening, and building new parts,” writes Vergés.

Related: Green-roofed Hong Kong health center is 100 percent naturally lit and ventilated

Timber shutters clad the front of the building and open upwards like a garage door. The interior is mostly finished in concrete, but is punctuated by timber accents, a brick paving lines, as well as a circular atrium that was created on the footprint of the former well. A tree grows in the atrium from the lower level and the upper branches poke up above the green roof.

+ Arnau Vergés

Via Dezeen