Gonzalo Mardones Architecture Studio,interactive mirador museum, MIM Chile, sustainable design, museum design, landscape museum, green architecture, architecture bienale chile, santiago museum

The space is linear and solid, forming an abstract connection with the land itself. Each zone is designed with a simple contemporary style, however the project complements its surrounding landscape and welcomes it indoors through a grand glass facade dug into the site. The team used local resources and technical building strategies to ensure that the building remains sustainable over time.

Completed back in 1999 by the Santiago-based architecture studio, the space was selected for the 2000 Architecture Biennale in Chile. Traditionally the studio creates experimental work that plays with light and darkness to inspire reflection and emotional connection. The Mirador follows this aim, sparking curiosity and thoughtful contemplation.

+ Gonzalo Mardones Architecture Studio

+ Museo interactivo Mirador

Images courtesy of Gonzalo Mardones Architecture Studio