Torquay House, concrete, Victoria, courtyard, Australia, Auhaus Architecture, natural light, green roof, full-height glazing, timber, natural building materials

A concrete facade conceals a secluded courtyard that leads up to the glazed entrance door. From this point on, a variety of large, open spaces unravel and blur the line between the interior and the central courtyard. A double-height gallery space is glazed on one side to reveal the plan that wraps around the courtyard and draw northern light and breezes through the house.

Torquay House, concrete, Victoria, courtyard, Australia, Auhaus Architecture, natural light, green roof, full-height glazing, timber, natural building materials

Related: Solar-powered Bush House exemplifies chic eco-friendly living in the Australian outback

A series of rooftop gardens, along with greenery draping off the deep concrete eaves give a verdant feel to the entire house. A rich palette of natural and metallic elements, including fine timber battening and brass detailing, creates patterns and provides warmth that counterpoints the rugged quality of the concrete.

+ Auhaus Architecture

Via Uncrate

Photos by Derek Swalwell