Gallery: Green-Roofed Villa L Floats Upon a Daylit Glass Volume in the ...

 
The “cabins” on the second floor are surrounded by a roof garden that appears as an extension of the surrounding forest.

The upper level of Villa L was conceived as a “village of cabins” – a cluster of detached volumes that follow a different outline compared to the ground floor. In order to achieve this, architects developed a complex steel frame that surrounds the volumes. An 11-meter steel cantilever supports the structure – although it’s completely hidden from view. All the high-end energy-saving systems are situated in the basement. The upper floors are simple in organization, yet luxurious and rich in materials and detailing.

The kitchen and the living room are oriented to best utilize natural light and provide views of the garden. Two studies are located near the living area, on the north side next to the entrance. The “cabins” on the second floor are surrounded by a roof garden that appears as an extension of the surrounding forest.

In contrast to the brightness and transparency of the ground floor, with its glossy travertine and mirrored glass, the top floor walls are covered with dark-stained wood to suggest a more private atmosphere.

+ Powerhouse Company

+ RAU

Via World Architecture News

Photos by Christian van der Kooy

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?