Naturehumaine, In Suspension by Naturehumaine, In Suspension, plywood, unfinished plywood, gymnastic rings, exercise room, house renovation, home renovation, Montreal,

Rather than confine themselves to the original layout, Naturehumaine removed the floor separating the two levels to create three double-height spaces: two on opposite ends of the suspended unfinished plywood boxes and one sandwiched in between the boxes. The double-height space in the middle is used for exercise and includes hanging gymnastic rings and a pull-up bar. The open-plan first floor also comprises a living room and galley kitchen, and is bookended by an office area on one end and the dining room on the other. The dining room faces an outdoor patio.

Related: Stunning Madrid apartment features space-saving, multifunctional plywood furniture

Two staircases provide access to the upper level. Each suspended plywood box contains a bedroom and bathroom, and is connected to the other via a black bridge. An additional bathroom is located downstairs next to the exercise room. Large windows and skylights bring in generous amounts of natural light, which is reflected throughout the space by white walls, metal surfaces, and light-toned furnishings. The architects also added bright yellow pops of color throughout the rooms to break up the subdued color palette.

+ Naturehumaine

Via ArchDaily

Images via Naturehumaine, © Adrien Williams