Hilltop Residence, New Zealand, Herbst Architectsv, green architecture, timber building, stone facade, extension, timber structure, natural light, timber screens

The aim of the project was to create a dynamic relationship between the old structure, clad in stone and topped with a hipped corrugated iron roof, and the new addition. By contrasting the form and materials of the existing house and the new flat-roofed pavilions, the architects introduced a tension that enters into a dialogue with the natural surroundings.

Hilltop Residence, New Zealand, Herbst Architectsv, green architecture, timber building, stone facade, extension, timber structure, natural light, timber screens

Related: Wooden Shoal Bay Bach is a Sweet Minimalist Retreat in New Zealand

Two walkways are daylit connections between the garage pavilion and the house, framing and pixelating the views with timber screens. The timber skin of the garage pavilion is sandwiched between a concrete floor and roof slab, with steel posts pinning the slabs apart. Gabion walls dominate the landscaping and demarcate the new pavilions from the house.

+ Herbst Architects

Via Ignant

Photos by Lance Herbst and Simon Devitt