Bridgette Meinhold

Manhattan Beach Post Office Transformed Into Hip New LA Restaurant

by , 07/13/11

MB Post Restaurant, SF Jones Architects, reclaimed wood, green renovation, manhattan beach, eco restaurant

With the aim of creating a nostalgic throwback, as well as a place where local residents would want to come and hang out, the firm and restaurant’s owners set out to create a space with a uniquely local personality. Additionally, the history of the original post office served as a guiding light throughout the design process, and the help of the Manhattan Beach Historical Society proved especially beneficial in the re-design. After uncovering many of the original concrete walls and layers that had been added since its first construction, they added back markings on the wall to bring an idea of what the post office looked like. They also revealed the old barrel-vaulted ceiling to show off the skeleton of the building.

Then walls were built with reclaimed barn wood and painted like the lifeguard stands and colorfully-customized volleyball posts that line the beach. An old 1954 bicycle was reinvented as a unique light fixture, and other vintage decor lines the walls in celebration of the building’s unique history. Original concrete floors were revealed and freshly stained. Old-fashioned mail slots were used to form room partitions, while dining tables were crafted from reclaimed oak and  hand-crafted industrial steel and walnut wood stools swivel to encourage conversation. Large steel and glass sliding doors open the front of the restaurant to the sunny southern California climate.

+ M.B. Post

+ SJ Jones Architects

Images ©SJ Jones Architects

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >