contemporary art gallery, repurposed historic building, revamped design, redesigned depot biuling, natural light art gallery, contemporary art gallery raleigh, raleigh art gallery, brooks and scarpa

The building has already seen a few renovations in its time. Originally constructed for Allen Forge & Welding Company back at the beginning of last century, it was then repurposed by The Brogden Produce Company in 1927 — at which point a railroad spur was the primary link to the nearby station for the transfer perishable goods. The designers have utilized these features to compliment the unusual design and emphasize its creative purpose.

Inside, the gallery space is completed with a high ceilings and exposed structural framework that allows for the inflow of natural light and the illumination of the basement gallery space below. The basement space is further lit through an original lunette window.

Spaced out across varying levels, the gallery maximizes the use of this great space and the design gesture expands beyond the four walls of the original depot building.

+ Brooks + Scarpa

Via World Architecture News