Andrew Michler

Holburn Museum Retrofit Gives a Classic Building a Modern Twist

by , 05/17/11

Eric Parry Architects, Bath England museum,original Sargent Pepper album cover,low iron glass, ceramic facade, modern museum extension, green museum retrofit

The new wing and is tucked directly behind the restored Georgian era mansion, and its scale mimics the classic proportions of the original estate. The design, however, diverges dramatically with its boxy facade composed of glass and black ceramic. The building’s facade transforms completely from the winged opaque top gallery to the glass-walled ground floor café.

Ceramic fins wrap the upper levels, which hold the main gallery. The facade subtly transitions at the second level with a wrap-around low-iron glass screen. The double skin of glass and ceramic tile controls heat and light. The bottom floor, which hold the café, is essentially a glass box that melts into the extensive garden adjacent to the museum.

+ Holburn Museum

+ Eric Parry Architects

Via World Architecture News

Photos © Helene Binet

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. manhattanconcrete1 May 17, 2011 at 8:39 am

    I really enjoyed your blog post, i always got good, relevant and useful information from your new and unique posts, i m sure your blog will keep us continues update. Thanks for providing us such useful information.

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home