house in madesimo, ES-arch, Consalez Rossi Architetti Associati, zinc roof, lopsided roof, asymmetric roof, Rheinzink, untreated wood, larch, precast concrete panels, guest home, Madesimo, stone passageway, gray gneiss split stone

House in Madesimo’s two-bedroom guesthouse extension was built with precast concrete panels clad in vertical strips of heat-treated larch. The variation of color and length in the untreated larch panels give the building a raw and contemporary look that will develop an attractive patina over time. The architects contrasted the warm wooden palette with gray gneiss split stone for the base and a cool Rheinzink titanium zinc cladding for the roof.

Related: VillaLola: Stunning Home Perched Above a Fjord Mirrors the Icelandic Landscape

To satisfy the local planning regulation that extensions be physically connected to the original building, the architects created a low-profile stone passageway to link the villa with the guest home. The single-story corridor also divides the site’s steep slope into an upper garden above and a paved plaza below.

+ ES-arch enricoscaramelliniarchitetto

+ Consalez Rossi Architetti Associati

Via Dezeen

Images via ES-arch enricoscaramelliniarchitetto