South Korea, Low cost house, low-income, residential, house, shipping container, light gauge framing, insulation, Korea Child Fund, innovation, sustainable

The design and construction team examined the conditions of the family’s existing home and found that the physical and environmental conditions were too poor to renovate. Therefore, they decided to knock down the home and rebuild it. The team then evaluated the huge budget issue and decided that multiple cost-cutting measures could be implemented through innovative building methods. First, they chose to build a ‘container house’ that minimizes site work and construction time. Their second design innovation included surrounding the ‘container house’ with a light gauge structure to provide an insulating layer and outer living space surrounding the interior rooms.

This “Low Cost House” gives new meaning to sustainable and social responsibility in design. JYA-RCHITECTS, the construction team of Ra Kwonsu, and the Korea Child Fund have worked together to offer a better life for another family in South Korea. The team offered a sustainable option to bridge the economic gap of the construction cost, and proved that sustainability can be affordable.

+ JYA-RCHITECTS

Via ArchDaily

Images © Hwang Hyochel