Ian McChesney, London architecture, black glass, glass facade, London architects, wood-burning stove, small houses, Victorian architecture London, Invisible home

The house is located in Sydenham, south-east London, and occupies a piece of land in a conservation area dominated by Victorian houses. In order to comply with the planning restrictions, the architect designed two simple timber-framed volumes and decided to envelop them withblack glass that gives the project a distinctive edge.

Related: JaK Studio to Built London’s First ‘Invisible’ Eco-Home

The larger of two volumes houses an open-plan living room, while the other space houses the sleeping area. A slim stairwell is connects the private area to the living room. The kitchen is located next to the living room and has a dark-stained wooden island, while the living room is dominated by a wood-burning stove that rises through the ceiling.

+ Ian McChesney

Via Dezeen