Grueningen Botanical Garden, idA Buerher Wuest Architekten, Voronoi diagram, Voronoi, biomimicry, forest-like design, botanical garden design, pavilions, greenhouse, greenhouse design

The parametrically designed pavilion is organized similar to natural cell division. Using the Voronoi diagram, which illustrates organization and spatiality of crystals and cell growth, the architects have determined the overall geometry of the membrane according to the position of the four load-bearing “trunks.”

Carry the main load of the entire structure, while around five meter-long branches provide support for the glass ceiling. The secondary glass layer encloses the greenhouse and allows for an optimal amount of sunlight to reach the interior. With its thin steel structure and forest-like configuration, the pavilion becomes integrated with its surrounding like a natural extension of the beautiful Swiss landscape.

+ idA Buerher Wuest Architekten

Via Plataforma Arquitectura