design, architecture, clover international school, japanese architecture

Kentaro and Tamaki Nara wanted the school they created to feel like “a second home” to students, which makes sense: they operated Clover International School out of their own house in Okazaki until they needed to expand their space. The siblings didn’t want to change locations, so they hired an architecture firm that would honor the “bones” of the building’s original structure but would transform the traditional space into a bigger, brighter, and bolder school.

RELATED | Kindergarten in Japan is made with recycled shipping containers to teach kids about sustainability

From the outside, the building looks a bit like the shape sorters toddlers are so fond of, with geometric shaped windows dotting the building’s modern white covering. Inside the school, sunlight turns these windows into wonderful sources of natural light and also add an interesting educational element; the light casts ever-changing shadows that gently encourage shape recognition. At night, the school looks like a glowing cave of wonders. We would love to pop over for a sleepover or evening party there!

Light colored wood gives seating areas and floors an airy, open, and natural feel, creating a space that is uncluttered and calming. Kid-friendly details were incorporated throughout the design, including having the windows placed at interesting and accessible angles and, of course, that amazing slide! Clover International specializes in teaching English and Chinese to young kids, and they have successfully created a space that is as enticing to learn in as it is to explore.

Clover International School, school design, school architecture, green designThe “before” picture of the school. (Image courtesy Google street view via Spoon & Tamago)

+ Clover International School

via Spoon & Tamago