Archihood WXY, Seoul, residential architecture, common spaces, natural light, natural ventilation, green architecture, courtyard, exposed concrete, wooden flooring, multi-family housing

Reminiscent of SANNA’s Moriyama House, this residential block in Seoul brings a new lifestyle concept to a younger population more open to communal living and sharing common spaces such as living rooms, kitchens and dining areas. The block was designed to be space-efficient without compromising on the quality of lifestyle and daily routines. “The Gap House invites people who like to breath and enjoy peace of mind by escaping from their busy and complicated city life,” said the architects.

Related: The Great Wall Apartment-Factory is a Green Destination for Life, Work and Play

Linear balconies are placed deep inside each of the units to maintain optimal levels of privacy, while providing additional natural light. A U-shaped block on the ground floor houses commercial functions and a stairwell and wraps three sides of the central courtyard. A row of grey metal pilotti supports the opening on the fourth side of the building. Metal elements were combined with exposed concrete and pale timber flooring that runs throughout the buildings.

+ Archihood WXY

Via Dezeen

Photos by Woohyun Kang/Archihood WXY