Minna Dream Shop, plywood, Interstice Architects, San Francisco, san francisco architects, passive ventilation, natural light, green renovation, garage renovation, reclaimed wood, reclaimed materials, recycled materials, green materials

The Minna Dream Shop is located on a small street in San Francisco’s Mission district. Interstice Architects renovated the former auto garage into an open space with connections to both the street and a private outdoor backyard workspace. The airy layout allows artists and markers to work on large-scale projects inside. The glazed front and rear facades allow natural light to penetrate the interior, and large operable doors facilitate passive cross ventilation.

Related: Herault Arnod Transforms an Aging Brick Garage Into a Gleaming Modern Office

The project prioritizes flexibility – the interior can serve as a mechanical room, a wet-lab, a kitchen, and an event space. Bathrooms are located within a three-level service column, and a sculptural twisting stair leads to a mezzanine office that can be isolated from the workshop volume with glass curtains.

+ Interstice Architects