Gallery: JDS Architects Design a Geometric Green-Roofed Youth Center fo...

 
Finally, the office roof is fitted with solar panels to help power the electric functions of the building. Floor to ceiling windows in the offices also allow for natural light and ventilation to flow through the building.

Lille has been developing into a destination city for both business and leisure. The JDS Youth Center reflects this constant growth, not only with its dedication to the younger populous, but also in its rising design that lifts the building off the ground and to the sky. The raised corners, illuminated by LED lights in the evening, allow for public gathering places that integrate the building with its surrounding environment and passersby. The youth hostel and kindergarten are each contained in their own wing of the triangle, providing plenty of privacy while still contributing to a community atmosphere.

Organized around a massive courtyard, the three sections of the triangle building each feature a roof that serves as an integral part of its sustainability. The kindergarten roof is a vegetated garden area with a grassy play surface that helps cool the building. The youth hostel features a number of walk-out balconies made of recycled timber. Finally, the office roof is fitted with solar panels to help power the electric functions of the building. Floor-to-ceiling windows in the offices also allow for natural light and ventilation to flow through the building.

JDS is at the forefront of modern green design, whether it be creating enormous skyscrapers or building a community center in the middle of an ever-evolving town. Their designs are certainly one of a kind.

+ JDS Architects

Via Archinet

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >