Andrew Michler

Green-Roofed Jeju Natural Heritage Center is Carved from South Korea's Volcanic Landscape

by , 10/27/11

cave like building, eco visitor’s center, green roof, interpretive environmental center, Jeju green building, Jeju visitors center, Korean green building, landscape inspired building design, public roof egress, South Korea environmental center, vegetative roof, volcanic region visitors center

From above the center is almost indistinguishable from the landscape, as the stepped green roof tops a pair of undulating wings. Views of the landscape dominate from this vantage point, which allows visitors to access the other side of the building. Two large outdoor pavilions at the entrances serve as natural gathering places.

The architects describe the project’s design principle: “circulation strategy is central to the place-making, which forms a knot creating crossings and loops in, out, and around the roofscape, sunken terraces and the interior spaces.” Visitors enter the building from the terraces as one would enter a cave.

The two wings join together in the daylit core and provide easy transitions between galleries, interpretive displays, and other offerings in the center. The sense of exploration is a core design component, and the sunken and undulating rhythm of the building provides a visceral gesture of the land it interprets. Pathways extend seamlessly out from the building, winding through the scenery and looping back again.

+ poly.m.ur

Via Plataforma Arquitectura

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. bobbytiler October 27, 2011 at 9:54 am

    That is SO COOL! Absolutely gorgeous. Almost speechless.

  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home