Kengo Kuma, community centre, Towada City Plaza, Japanese architecture, zigzag roof, Japanese cedar wood, playful design, kid-friendly design, wooden indoor landscape

Kuma’s eye-catching community center is located in a city called Towada, in Japan’s Aomori Prefecture.  Topped by spiky, steel, zigzag roof, its clad in vertical strips of Japanese cedar wood and features big, floor-to-ceiling windows. “We repeated the roofs for the facade so that it could merge into the neighboring townscape of small houses,” the architect told Dezeen.

Related: Kengo Kuma’s Kids Academy Taiyogaoka Hoikuen is a Beautiful Kindergarten Made from Locally Sourced Wood

Inside, its interiors are warm and brilliant, with playrooms as wooden, undulating landscapes that can be crawled, rambled or used as slides. Each room is wide, open and naturally lighted, and to minimize risks, they don’t have partitions or hard edges. Featuring a children’s playroom, a cooking studio, a nursery and a tatami room among other highlights, the building provide children with entertaining areas especially during cold snowy weather.

+ Kengo Kuma

Via Dezeen

Photos by Kenta Hasegawa