Kengo Kuma, angled roof, Kyushu Geibun Kan Museum, Japan, Solar panels, brings nature in, Japanese architecture, Architecture, Daylighting, green Interiors

The low, angular profile of the striking museum was created to emulate the mountainous landscape and the flow of nearby Yabe River. Different materials and textures, including green walls and solar panels, make up the building’s skin. The building’s geometrical windows offer views to the landscape and fill the space with natural light.

High ceilings and repetitive forms reference the surroundings and bring a piece of nature inside. Following the concept, the extensive use of wood throughout the museum and nest-like furniture ties the interiors with nature. Not your average white cube art shelter, Kuma’s beautiful modern design is an open space for the community that’s in harmony with the environment.

+ Kengo Kuma

+ Kyushu Geibun Museum

Photos by Kengo Kuma