platform_a, glazed cafe, platform_monsant, Aeweol, South Korea, crushed stone, unfinished concrete wall, reflective glass skin,

‘platform_monsant’ is located in a quiet residential area called Aeweol, on the border of a nature reserve and dinosaur theme park. Its simple boxy design combines rough dark materials with a contrasting skin of stainless steel-framed reflective glass windows, offered here as a device to absorb the characteristics of the site. While the building’s entrance is marked by a crushed basalt stone skin, a rough concrete wall at the back adds plenty of charm.

Related: Non Program Pavilion: Reflective Building Melts into the Spanish Landscape

platform_a, glazed cafe, platform_monsant, Aeweol, South Korea, crushed stone, unfinished concrete wall, reflective glass skin,

Measuring 2,150 square feet, the single-story building is topped with a grassy terrace that doubles as an observation deck. The minimalit interiors are filled with both natural light and fresh ocean breezes filtering through the pivoting windows.

The architects explain their approach to the project. “Our goal was not to emphasize the architecture by landscape, but to highlight the landscape by architecture.”

+ platform_a

Via Ignant

Photos by Yoon Joonhawn