Lori Zimmer

Koya No Sumika House Adds a Peaked Plywood Extension for Minimal Living

by , 09/27/13



green design, eco design, sustainable design, Koya No Sumika, mA-Style Architects, plywood roof, minimalist living

The original house is typical of the Japanese countryside, a simplistic one story structure with emphasis on common areas. The architects designed the ground floor extension to be nestled next to the main house, but connected by a separate corridor. The corridor on the west side establishes distance from the main house, creating a different spatial feeling in each area. The new extension has a minimalistic and natural feel that is accentuated by the use of plywood and clean design lines.

The peaked inverted V-shaped roof overlaps the bearing walls, allowing an open window area for natural ventilation and interior daylight infusion. Minimal bulbs hang from the peak to illuminate the space at night without disrupting the calm design. The main floor of the minimalist extension is used for sitting and study areas, with ample built in shelving for books and plants. A ladder and stairs lead to small mezzanine areas that can be used for storage, décor, or a cozy reading spot.

The Koya No Sumika extension adds a separate multi-use space to the young family’s house that can be used for gatherings, guests or even additional bedrooms when their family grows in the future.

+ mA-Style Architects

Via Dezeen

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >