Lori Zimmer

La Luge is a Flexible Holiday Home Nestled in the Countryside of Quebec

by , 07/16/14
filed under: Architecture, gallery



green design, eco design, sustainable design, flexible living space, YH2 Architects, Quebec winter home, secondary homes, La Luge

La Luge was designed to celebrate the wonders of winter. The secondary home is made up of two volumes, a dark and a light, that exist on different levels but merge in the middle. The light volume is made up of cedar, oak and walnut both inside and out. Lined with floor to ceiling windows, the light volume is open, airy and welcoming, and puts the residents flush with the dense snow-covered forest outside.

Related: Multipod Studio’s Pop Up House Snaps Together Like LEGOs

The darker volume, made from rich dark woods, caps the back of the home and extends into the children’s bedroom. This room also features floor to ceiling windows, as well as built-in bunk beds also made with warmer dark wood. The home was designed to accommodate many guests, but can also be transformed to create more living space, a play ground or even an additional guest bedroom. The floor to ceiling glass curtains open up to the outside, extending the living space should the house be rented in the summer months.

This soothing, flexible home offers the ultimate relaxation spot in winter, where guests can snag a cozy spot by the fire or enjoy a good sweat in the sauna to take a break from the snow.

+YH2 Architects

Via Contemporist

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. Gina Bégin July 16, 2014 at 9:36 pm

    Where in northern Quebec (what region)?

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >