Andrew Michler

La Tonnelle Wine Tasting Room Tucks Into the Terraced Cliffs of Switzerland

by , 08/27/11
filed under: Architecture, gallery

eco wine tasting,green wine tasting, local materials, Lake Geneva wine tasting, pixilated facade, Lavaux wine tasting, Wine tasting room, Daniel Schlaepfer, metal skin, Fournier-maccagnan Architecture

The design scheme integrates the tasting rooms into the land, emulating the rocky cliff where grape vines enjoy the warm and moisture-laden air. The multi-level building has few exterior clues as to its use. The concrete walls use a new system which emulates the aged character of the landscape. Local stone is set in the concrete, and the surface is scratched before setting up to give the walls a rough, natural finish. This handmade exterior is a reflection of the copious stone work in the region.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home