Gallery: Dramatic Views of LA Seen from the Baldwin Hills Scenic Overlo...

A gently winding walkway leads locals from the parking lot to the visitor center.

Due to the building’s budget constraints, the California State Parks made no effort to pursue LEED certification, however the implementation of sustainable concepts were incorporated throughout the design development and construction of the project, keeping in line with the firm’s philosophy. For example, operable windows throughout the project provide natural cross-ventilation while ample consideration was taken into using sunlight to illuminate interior spaces during the day. Additional consideration was taken into any site construction including the implementation of porous paving materials throughout, on the parking lot and pathway trails to ensure natural storm water infiltration into the site.

+ Baldwin Hills Scenic Overlook + Safdie Rabines Architects

Lead Image © Undine Pröhl

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person: