Gallery: The LeBrun House uses Economic Materials to Create a Sustainab...

In spite of its gray exterior, the Le Brun home manages to blur the lines between indoors and out, while creating a unique multi-generational complex. Located in Mar Vista, the house was originally designed for two documentary filmmakers who were interested in building a place where they could live, work, and still have plenty of space for family visitors. Long narrow logs provided ample room for Studio EA Architects to accommodate a two-structure dwelling connected by an exterior catwalk elevated above a private courtyard garden. Natural light floods every inch of the structure’s interior thanks to the use of clearstory windows throughout and a three story glass stairwell (which doubles as a ventilation shaft).

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below