Hangzhou Duolan Commercial Complex, BAU Brearley Architects + Urbanists, green-roofed housing, green roofs, community gardens, China architecture, mix-use architecture China, architecture competition, hill-like architecture, sloping roofs, rooftop gardens, green architecture

Topped with a sloping green roof, the complex attempts to provide every floor with an immediate access to the roof and address the isolation of living and working practices. The architects sliced diagonally through the rectilinear perimeter block and created rooftop gardens with entrances to each floor and terraces to provide spaces for informal meetings and exchange. By creating and localizing a gradient of semi-public spaces, they established potential for the creation of a range of communities of different scale.

Related: Japan’s Namba Parks Has an 8-Level Roof Garden with Waterfalls

The development is a multi-level labyrinthine space that entices the public to explore both the active lower levels and the quiet top gardens. Those who make it to the top of the complex are rewarded with stunning views of the adjacent Qian Tang River.

+ BAU Brearley Architects + Urbanists

Via Archdaily

Images by Shu He