In order to save their beloved house from the incessant encroachment of the Atlantic Ocean, the owners of the Record House reckoned with the inevitable and had their 1970 home cut from its pilings and moved 400 feet inland. With the dwelling re-located to the middle of a flat cornfield, the landscape architects of LaGuardia Design were challenged with protecting the new location by re-creating a dune system along the ocean. The ultimate goal of the project was to build a self-sustaining landscape that could grow to resist the harsh surrounding environment.

+ LaGuardia Design

The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat? Send us a tip by following this link. Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing!