If you love pineapples, prepare to pine over this gorgeous sculpture that’s popped up at the National Trust’s historic Berrington Hall in Herefordshire, UK. Heather and Ivan Morison of Studio Morison designed Look! Look! Look!, a stunning sculptural pavilion in the shape of pineapple origami. The temporary installation is both beautiful and functional, and also draws attention to iconic landscape designer Capability Brown’s final masterpiece, the walled garden at the Georgian mansion.



Look! Look! Look! by Studio Morison, Trust New Art at Berrington Hall, Capability Brown Trust New Art, walled garden Look! Look! Look!, Look! Look! Look! pavilion, pineapple architecture, pineapple pavilion, Arts Council England and Studio Morison,

The Look! Look! Look! pavilion was developed as part of the National Trust and Arts Council England’s Trust New Art, a program of projects that brings new art to unique and historic settings. The dusty pink pineapple pavilion is instantly eye-catching and takes inspiration from Berrington’s Georgian history, particularly the use of exotic fruit like pineapples that were thought to have once been grown at the garden as a symbol of the family’s wealth and contemporariness. The pavilion’s delicate folds echo the geometric shapes found in the mansion’s interior.

Look! Look! Look! by Studio Morison, Trust New Art at Berrington Hall, Capability Brown Trust New Art, walled garden Look! Look! Look!, Look! Look! Look! pavilion, pineapple architecture, pineapple pavilion, Arts Council England and Studio Morison,

Studio Morison used paper origami to craft the pineapple structure and then worked with structural engineers Artura to bring the designs to life. Set on a sunken metal foundation frame, the 100-square-meter pavilion is made of CNC-milled timber pieces constructed into an intricate jigsaw totaling 90 frames. A special weather-resistant woven fabric, supplied by Mermet, is overlaid atop the timber structure. The interior features a weather-resistant wooden cobbled floor.

Look! Look! Look! by Studio Morison, Trust New Art at Berrington Hall, Capability Brown Trust New Art, walled garden Look! Look! Look!, Look! Look! Look! pavilion, pineapple architecture, pineapple pavilion, Arts Council England and Studio Morison,

Related: Luxembourg bar renovation mimics Japanese origami for a low footprint

“The final piece looks strong and sculptural from far away, but takes on a translucent appearance from inside,” reads the press release. “The artists have also created bespoke, sculptural furniture housed inside the pavilion which echoes the geometric form of the structure.” Look! Look! Look! is open to the public until December 2019 and hosts a series of programs such as music and yoga.

+ Studio Morison

Images via Ivan Morison