Le 2 Workshop, Third House From the Sun, Poland, Lodz, minimalist architecture, passive home, passive design, natural daylight, solar study, sun mapping, open-plan

The clients desired an eco-friendly home filled with natural daylight and a sense of spaciousness. As a result, the architects studied the sun’s path to create a design that optimized passive design strategies. The placement of each room in the 3,000-square-foot home layout was informed by the solar study.

Related: Amazing Passive Home in Freezing Wisconsin Uses Less Energy Than a Hair Dryer to Stay Warm!

Like its minimalist exterior, the home’s interior design is similarly restrained with a limited materials palette of white walls, black tiled flooring, and wood paneling. Natural light pours into the home through large windows. The main entrance opens up to the open-plan living room, dining area, and kitchen, which are located at the heart of the building. The home’s smaller left wing comprises the two children bedrooms. The larger right wing contains the master bedroom, garage, and a table tennis room.

+ Le 2 Workshop