mikyoung kim design, landscape architecture, lurie children hospital, healing garden, crown sky garden, multi-sensory environment, rooftop garden, eco-resin, chicago, reclaimed wood, LED lights, water runnels, bamboo grove, glazed walls, tree house

The Crown Sky Garden offers patients the chance to enjoy nature in a tactile and multi-sensory environment. A multi-colored wall crafted of folded and interlocking eco-resin panels changes in color from a cool aqua to deep saffron. In the center of the garden, motion-sensor LED lights transform the wall into soothing images of water. Bubbling fountains and colored glass marble water runnels continue the water motif with the added element of sound.

Natural light streams through the glazed walls and create dappled shade through the bamboo leaves. The garden highlights the use of renewable and recyclable materials, including locally sourced natural stone and reclaimed wood painted with a natural, non-toxic finish. Children who activate sensors in the reclaimed logs trigger speakers with recorded sounds of nature. One floor above, the designers built a Founders Tree House constructed of reclaimed wood from a variety of different tree species.

+ Mikyoung Kim Design