Lexin Dental Clinic, LeXin dental office in Taoyuan,  LeXin Dental Clinic by Germain Canon and Li Mengshu, Germain Canon Taipei, German Canon and Li Mengshu

Like many medical environments, the Luxin dental clinic is dominated by white surfaces that give the interior a hygienic and pristine feel. However, Canon and Mengshu’s design notably departs from the norm with their unusual take on the reception room that looks more like a cozy living room rather than the typical waiting room. Floor cushions, a variety of seating styles, and ample natural light help create a calming home-like environment.

Lexin Dental Clinic, LeXin dental office in Taoyuan,  LeXin Dental Clinic by Germain Canon and Li Mengshu, Germain Canon Taipei, German Canon and Li Mengshu

Related: Shift Architecture + Urbanism Transforms a 1930s Dutch Villa Into a Light-Filled Modern Dental Clinic

To maximize access to natural light, the designers installed glazed sliding doors and frosted partitions that also make the clinic feel more open, spacious, and accessible. “Our aim was to design a clinic we would be less afraid to go to: a space that feels accessible, rather than hermetic,” said Canon. Timber surfaces used in the furnishings and doorways lend a sense of warmth, while small and playful design details, like the colorful zigzag bathroom floor tiles and wooden toothbrush shelving, add unique character. The light-filled treatment room also connects to a small photography studio where patients can take before-and-after treatment photos.

+ Germain Canon

Via Dezeen

Images via Germain Canon