The building consists of two main volumes with a footprint of 70 by 52 meters. The building has three stories, with additional available space on the lot for future use.  According to the architects, “The redesigned facade provides a good, economical and functional shading device to improve heat gain in an existing facade.”

Related: Louvered Wallaby House Maxmimizes Space and Energy Efficiency on Australia’s Sunshine Coast

Leaf Architects Studio, Grand Masoutis, Grand Masoutis facade, louvered facade, locally sourced wood, locally sourced wood, sustainable wood, sustainable building, sustainable building techniques, solar gain, solar gain control, louvered solar control, green building

The project also incorporates sustainable design strategies, with eco materials that were sourced locally where possible. These sustainable materials, combined with the prefabrication method of construction – which allowed construction to take place in a quick and efficient way – make the project not only an environmentally-friendly one, but one that had minimal impact on the store’s business.

+ Leaf Architects Studio