LOHA Architects, Hungarian House of Music, music, performance space, Hungary, house of music, concrete building, steel, wood

The building attempts to merge musical performance, education, comercial functions and the surrounding landscape into an experiential whole. A public promenade from the ground floor to the rooftop of the building serves as an extension of the surrounding park and provides shelter from the elements.

Related: Extraordinary House of Hungarian Music Has No Straight Lines or Planar Surfaces

The project is oriented towards three prominent views from the site toward the Lake, a proposed New National Gallery, and the Main Promenade. The building mass is then carved away to create gently curving edges that cradle three distinct landscape experiences and allow the park to engage the building.

Different programs are distributed around a central atrium. This allows the casual park-goer to travel to the top of the museum to gain sweeping roof-top views of the city park without entering ticketed exhibition or performance spaces.

+ LOHA Architects