Gianni Botsford Architects, London invisible house, invisible architecture, transparent walls, transparent architecture, unframed glass, London architecture, house extension

The architects designed the addition as a strong and distinctive space that remains inconspicuous when seen from the outside. The aim was to dematerialize the room by using white walls and an envelope made from low-iron, unframed glass with white fritted lines. Thanks to the fritted lines, views of the addition across the canal are disrupted but at night the lighting converts it into a more opaque volume.

Related: JaK Studio to Built London’s First ‘Invisible’ Eco-Home

The space has been lowered into the ground and has a centrally positioned ground-level desk around which the rest of the space is organized. The all-white seating, walls and floors are made from Corian, which lightens up the space. The glass walls and roof are made from toughened panes connected with structural silicone. White spacer bars and white painted strips create a visual gradation that enables the space to be experienced differently depending on the time of the day.

+ Gianni Botsford Architects

Via Dezeen

Photos by James Morris