Lori Zimmer

Louvered Wallaby House Maxmimizes Space and Energy Efficiency on Australia's Sunshine Coast

by , 04/22/14
filed under: Architecture

green design, eco design, sustainable design, wallaby lane house, Robinson Architects, Louvered facade, efficient living, Sunshine Coast Australia, Tinbeerwah

Robinson Architects designed the Wallaby Lane House with a linear plan that follows the landscape’s natural contours. The house and the studio space are positioned side by side under a common roof, with a small garden space in between. Robinson designed the overhanging roof to naturally shade the home’s expansive terraces while sheltering the row of windows that line the façade. The rows of windows that line the perimeter provide ample daylighting as well as natural cross ventilation, keeping the interior comfortable. Louvered screens placed along the ground level of the façade strike a visual harmony with the wooded landscape.

Inside, the interior is laid out to ensure maximum space efficiency. A suspended radiant concrete floor creates visual continuity while helping to heat the home. An on-site wastewater treatment system is fed with rainwater harvested from the property and from run off from the slanting roof.

The Wallaby House hugs the Australian terrain, serving as a daylit oasis for both work and living.

+ Robinson Architects

Via Contemporist

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >