Planchonella House, Jesse Bennett, Australia, Queensland, tropical rainforest, natural lighting, passive house, passive design, floor-to-ceiling windows, natural materials, Robin Boyd Award

The flowing contours of the house create overhangs that act as a rainforest canopy, while the slender columns and floor-to-ceiling windows provide unobstructed views of the landscape. The layout wraps around a courtyard which acts as an oasis, providing natural light, ventilation and a connection to the surrounding rainforest.

Related: Low-Impact Bryden House is a Sustainable Haven for Contemplation

Planchonella House, Jesse Bennett, Australia, Queensland, tropical rainforest, natural lighting, passive house, passive design, floor-to-ceiling windows, natural materials, Robin Boyd Award

Promenades, continuous glass surfaces and large interior spaces create a luxurious environment that looks and feels integrated with nature. Passive design strategies are deployed throughout the house, thanks to which the house embraces the heritage rainforest surrounding and provides a raw, nature-infused place to live.

+ Jesse Bennett Architect

Via Archdaily

Photos by Sean Fennessy