iarc architects, seoul city hall, city hall, green wall, living wall, seoul plaza, ecofriendly plaza, solar heat gain, natural light, south korean city hall, south korean architecture, multipurpose building

iArc Architects designed Seoul’s new city hall as the bridge between the city’s history and sustainability-minded future. Connected to the old city hall by an elevated bridge, the new government building also overlooks neighboring Seoul Plaza, a symbol of forward-thinking and environmentally friendly principles. Visually, the building was designed as an extension of the eco-friendly plaza and includes a living green wall as well as an adaptive window shade system that opens and closes to mitigate solar heat gain.

In contrast to the typical staidness of government buildings, the city hall consists of a modern, whimsical design that promotes transparency and interactivity. Natural light floods the white and stainless steel interior, highlighting colorful artistic installations as well as the glittering metallic beams that curve above tall escalators linking multiple floors.

In addition to office space, the multipurpose building also includes a number of cultural facilities such as an auditorium, rooftop garden terraces, and a library.

+ iArc Architects

Via ArchDaily

Images via ArchFrame