Boos Beach Club Restaurant, Metaform architects, refurbished architecture, green renovation, beach bar, Luxembourg, origami, wooden structure, concrete, green architecture, outdoor terrace

The new structure that envelops the existing building looks like a folded sheet of paper that allows the interior to open up to the natural surroundings. Lightweight and self-supporting, the wooden structure helps orientate the bar and eating areas toward the outside and guides views to the tall tree stalks, while allowing the possibility of changing the project in the future.

Related: Reclaimed Wood Clads This Japanese Izakaya’s Origami-Like Interior in Montreal

Boos Beach Club Restaurant, Metaform architects, refurbished architecture, green renovation, beach bar, Luxembourg, origami, wooden structure, concrete, green architecture, outdoor terrace

The architects also refurbished the existing kitchen and eating area on the ground floor and formed a smoking area with a fireplace and small dining area. They partly removed the lateral outdoor terrace and replaced it with a white sand beach.

+ Metaform architects

Via v2com

Photos by Steve Troes Fotodesign