green design, eco design, sustainable design, MAD Architects, Clover House, flexible space kindergarten, adaptive reuse

The owner of the local kindergarten decided to convert part of his home for his students, when the school’s original land area became too small to accommodate local children. With the idea of home as a theme, the new Clover House will foster little minds by building family-like relationships in the warm and cozy new building. During the day, teachers and students can interact in the comfort of home, eating, studying and playing together. At night, the structure reverts back to a house, where the owner’s family and some of the school teachers will live together in the flexible space.

Related: Amazing Japanese Kindergarten Circles Around a Mythic Tree

The design of Clover House was based on the existing wooden frame in the owner’s original home. Preserving its pitched roof, the new building is a modernized take on the original frame, using a translucent skin that covers walls, allowing natural light to pour into windows and enclosed spaces. Arching over the pitched roof, the new soft asphalt shingle roof stretches almost like a blanket, creating unique spaces inside.

The new space provides an educational hub for the small community, while also preserving living quarters for the school’s owner and teachers.

+ MAD Architecture

Via Evolo