mad architects, japan, Okazaki, aichi prefecture, kindergarten, adaptive reuse, natural wood, renovation, japanese school, clover house

The Beijing-based architecture firm unveiled the design renderings last year when the project broke ground, which captured the whimsical beauty of this unique renovation project. The old house, located in the city of Okazaki in Japan’s Aichi Prefecture, was stripped down to its barest structure and then, using the original wood frame of the former house, a bevy of unique features were added.

Related: MAD Architects transform home into flexible kindergarten by wrapping the structure in a luminous skin

mad architects, japan, Okazaki, aichi prefecture, kindergarten, adaptive reuse, natural wood, renovation, japanese school, clover house

Inside, the kindergartners enjoy an environment with minimal appointments, featuring natural wood flooring, bright white walls, and tons of daylight. The main area of the kindergarten sit under the wooden frame of the original home, giving the space a treehouse-like feel. Additional lumber was added to the frame to create a wooden canopy separate from the building’s exterior shell, which drapes over the original structure like a loose cloth.

mad architects, japan, Okazaki, aichi prefecture, kindergarten, adaptive reuse, natural wood, renovation, japanese school, clover house

Clover House recalls the structure’s former life as a cozy private home, while affording fun, creative spaces for education and socialization for generations to come.

+ MAD Architects

Via ArchDaily

Images via Koji Fujii/Nacasa & Partners Inc and MAD Architects